Παρεκκλήσια - Πανηγύρεις

 

ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ  ΙΕΡΟΥ  ΝΑΟΥ

·       Η πανήγυρις του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας. 

       Η δεύτερη (μικρότερη) πανήγυρις πραγματοποιείται  στις 26 Νοεμβρίου, στη μνήμη του οσίου Πατρός Στυλιανού του Παφλαγόνος (παρεκκλήσιο νοτίου κλίτους). 

·       Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, η ενορία πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου επισκόπου Σμύρνης, προτομή του οποίου υπάρχει στον αυλόγυρο του Ιερού Ναού και τελείται το Μνημόσυνο πάντων των πεσόντων στην Μικρασιατική καταστροφή.

·     Στις 23 Σεπτεμβρίου εορτάζεται πανηγυρικώς η  σύλληψη του Τιμίου Προδρόμου, παρεκκλήσιο του οποίου βρίσκεται σε χώρο κάτω από τον Ναό.

·       Στις 13 Οκτωβρίου του 1940 τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού. Την  Κυριακή μετά την 13 Οκτωβρίου κάθε χρόνου, τελείται των Μνημόσυνο των κτητόρων, ιερατευσάντων και διακονησάντων πατέρων κι αδελφών.

·    Στις 14 Οκτωβρίου τελούνται πανηγυρικές Ακολουθίες  επί τη μνήμη του εν Χίω θαύματος της Αγίας Παρασκευής της Ρωμαίας. Συνεορτάζεται δε η Οσία Παρασκευή η Επιβατινή.

·       Στις 22 Νοεμβρίου εορτάζεται πανηγυρικώς ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία, παρεκκλήσιο του οποίου βρίσκεται σε χώρο κάτω από τον Ναό.

·     Στις 2 Δεκεμβρίου εορτάζεται πανηγυρικώς ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, παρεκκλήσιο του οποίου βρίσκεται σε χώρο κάτω από τον Ναό.

·       Στις 17 Ιανουαρίου εορτάζεται πανηγυρικά ο Μέγας Αντώνιος, προστάτης της Νεότητας της ενορίας μας, παρεκκλήσιο του οποίου βρίσκεται στον 3ο όροφο του πνευματικού μας κέντρου.

·       Στις 12 Ιουλίου εορτάζεται πανηγυρικώς ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, παρεκκλήσιο του οποίου βρίσκεται σε χώρο κάτω από τον Ναό.